Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهمین برنامه «جاذبه» با اجرای صابر خراسانی میزبان سحر دباغ‌پور و پدرش بود؛ دختری که بر اثر تصادف تا پایان عمر امکان راه رفتن ندارد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ او قصه‌اش را این گونه آغاز کرد. سال ۶۹ در تهران به دنیا آمدم؛ مادر و پدرم وقتی نوزاد بودم از هم جدا شدند؛ یه خواهر بزرگ‌تر و یک برادر کوچکتر دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همیشه در زندگی یک‌چیز کم داشتم.۱۶ سالگی نامزد کردم. یک شب همراه خانواده همسرم به عروسی رفتیم. موقع برگشت من در ماشین خواب بودم. ساعت ۴ صبح با سرعت ۱۸۰ کیلومتر در ساعت تصادف کردیم و زیر تریلی رفتیم. راننده و تریلی و دیگران من را از شیشه ماشین بیرون آوردند؛ اورژانس دو، سه ساعت بعد آمد. مهره‌های گردنم شکسته بود و حرکت دادن من توسط آنها باعث شد قطع نخاع شوم.

در بخش دیگری از گفت‌وگو پدر سحر دباغ‌پور گفت: وقتی به من اطلاع دادند که سحر تصادف کرده نفهمیدم با چه حالی خود را از اصفهان به تهران رساندم؛ اعتیاد داشتم، در بین راه ان‌قدر خمار بودم که حتی توان کشیدن مواد را هم نداشتم؛ به بیمارستان که رسیدم ۱۲ پزشک بالای سر سحر بودند؛ برگه رضایت را امضاء کردم؛ گفتند ممکن است زنده نماند؛ آنجا گفتم اگر زنده نماند تمام اعضایش را به نیازمندان بدهید. سحر ۱۸ ساعت در اتاق عمل بود؛ در این ساعت مدام داخل ماشینم می‌رفتم و مواد مصرف می‌کردم؛ کسی با من حرف می‌زد؛ حین مصرف کسی گفت: خسته نشدی؟ مدام با خدا درگیر بودم، می‌گفتم این رسمش است؟ دری به روی من باز کن! سحر برگردد هر کاری می‌کنم! بالاخره تصمیم گرفتم مواد را کنار بگذارم.

در ادامه سحر بیان کرد: وقتی به‌هوش آمدم نتوانستم حرکت کنم؛ از پرستار پرسیدم چرا نمی‌توانم دست و پایم را تکان دهم؟ اون گفت دست و پایت سرجایش هستند؛ تا اینکه یک روانشناس آمد و راحت همه چیز را برایم گفت که دیگر نمی‌توانم راه بروم. تا ۱۰ روز فکر می‌کردم خوابم. بعد از ۴۰ روز از بیمارستان مرخص شدم؛ پدر و مادرم جایی نداشتند که از من نگهداری کنند؛ دایی کوچکم از من سه ماه مراقبت کرد.

در بخش دیگری سحر دباغ‌پور از همسرش گفت: بعد از تصادف و قطع‌نخاع اگر زنگ می‌زدم به دیدنم می‌آمد؛ خیلی او را دوست داشتم تا اینکه خانواده و اطرافیان گفتند او را رها کن؛ اگر کسی یک نفر را دوست داشته باشد باعث آزار او نمی‌شود؛ به او بگو برود تا قبل از اینکه او به تو بگوید؛ از همسرم خواستم که بیاید و از هم جدا شویم؛ او ابتدا نپذیرفت اما بعد از یک روز آمد و جدا شدیم. همه چیز را بخشیدم.

بعد از مدتی از عمه‌ام خواستم که وسایل نقاشی‌اش را برایم بیاورد. او این کار را کرد و من اولین نقاشی‌ام را کشیدم. بعد از اولین نقاشی کمک کردند در نمایشگاه غرفه زدم و کارهایم را به نمایش گذاشتم و حتی برگزیده هم شدم. بعد از مدتی از ژاپن تماس گرفتند تا در پارالمپیک ۲۰۱۸ ژاپن شرکت کنم. اول جدی نگرفتم اما یک نقاشی فرستادم. بعد از مدتی نقاشی من در کتاب چاپ شد و برگزیده شدم. دوباره برای سال ۲۰۱۹ تماس گرفتند و این بار نقاشی من جزو ده نقاشی برتر دنیا شده بود.

در پایان، پدر سحر در حالی دستان او را در دست گرفته بود گفت: خیلی‌ها می‌گویند خواست خداست که دخترت این‌طور شود اما من می‌گویم خدا من و سحر را نجات داد؛ من از روی تفریح معتاد نشدم؛ اولین بار مادرم مواد را در دست من گذاشت؛ من ۶ سالگی برای مرتبه اول مواد را ترک کردم؛ ۱۰ سالگی از مدرسه اخراج شدم؛ من بهای خیلی سنگینی دادم اما در نهایت کسی دست مرا گرفت؛ خدا دست من را گرفت و نجاتم داد.

ویژه‌برنامه تلویزیونی «جاذبه» تولید مشترک شبکه افق و مرکز رسانه سازمان تبلیغات اسلامی است که هرشب ساعت ۲۱ پخش می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سازمان تبلیغات اسلامی جاذبه شبکه افق سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۴۰۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)

رازی که هزاران سال به قوت خود باقی مانده بود، سرانجام کشف شد، چرا که فیزیکدانان بر این باورند که سرانجام به چگونگی ساخت اهرام مصر باستان پی برده‌اند. 

به گزارش فرادید، این موضوع که چگونه یک تمدن باستانی بدون ماشین‌آلات سنگین موفق به ساخت اهرام شد، مدت‌ها موضوع فکر بسیاری از افراد بود. هرم بزرگ جیزه به ارتفاع ۱۴۷ متر، زمانی که ساخته شد، بلندترین سازه جهان برای بیش از ۳۸۰۰ سال بود و ما همچنان مجذوب عظمت آن هستیم. 

برخی تصمیم می‌گیرند از اهرام دیدن کنند، برخی دیگر تصمیم می‌گیرند بر فراز آن‌ها با چتر پرواز کنند و برخی دیگر جرات کرده و به داخل هرم بزرگ می‌روند، اما ما تا کنون نمی‌دانستیم آن‌ها چگونه ساخته شده‌اند. 

گروهی از دانشمندان دانشگاه آمستردام در مورد چگونگی ساخت اهرام توسط مصریان باستان به کشف پیشگامانه‌ای دست یافتند. تیمی از فیزیکدانان به رهبری دکتر دانیل بون، روی یک نقاشی دیواری در مقبره جهوتی‌هوتپ (Djehutihotep) تمرکز کردند. این نقاشی که قدمت آن به سال ۱۹۰۰ قبل از میلاد بازمی‌گردد، به نظر یک تکنیک ساختمانی را نشان می‌دهد. 

این نقاشی دیواری ۱۷۲ مرد را به تصویر کشیده که مجسمه‌ای را با طناب‌های متصل به سورتمه حرکت می‌دهند. جلوتر از سورتمه، جایی که به نظر می‌رسد جیزه یا اطراف آن باشد، دیده می‌شود که آب را روی شن‌ها می‌ریزند. فیزیکدانان که شیفته این کشف شده بودند، تصمیم گرفتند آن را آزمایش کنند. 

آن‌ها به مصر رفتند و هرم خودشان را در مقیاسی بسیار کوچکتر ساختند. در طول آزمایش مشخص شد اگر ماسه خشک باشد، به شکل توده درمی‌آید و حرکت اجسام را دشوارتر می‌کند، اما با افزودن مقدار مناسب آب، از شکل گرفتن این توده‌ها جلوگیری می‌شود و ماسه صاف می‌ماند. 

Bonn در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۶ گفته است: «اگر از شن و ماسه خشک استفاده کنید، خوب کار نمی‌کند، اگر ماسه بیش از حد مرطوب شود، باز هم خوب کار نمی‌کند. برای این کار یک سفتی بهینه لازم است.» 

قبلاً اعتقاد بر این بود که استفاده از آب برای کمک به ساخت و ساز تشریفاتی بوده، نه عملی. 

یافته‌های این تیم در یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان (Physical Review Letters) منتشر شد. در مقاله منتشرشده توضیح داده شد: «سایش لغزشی روی شن و ماسه با افزودن مقداری آب (نه خیلی زیاد) تا حد زیادی کاهش می‌یابد.» 

«اگر میزان آب درست نباشد، ماسه مرطوب بیابان تقریباً دو برابر سفت‌تر از ماسه خشک می‌شود.» 

«یک سورتمه به راحتی روی شن‌های سفت صحرا می‌لغزد، چون شن‌ها مانند وقتی که خشک هستند مقابل سورتمه انباشته نمی‌شوند.» 

این موضوع به قدری ساده است که حتی بون و تیمش هم غافلگیر شدند: «من از میزان کاهش ۵۰ درصدی نیروی کشش بسیار متعجب شدم، به این معنا که مصریان باستان فقط به نیمی از مردان نیاز داشتند تا اهرام را از روی شن‌های خیس در مقایسه با شن‌های خشک بکشند.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی
  • امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی / ۷۸ عملیات امداد و نجات در ۴۸ ساعت گذشته صورت گرفت
  • نجات جان ۲۹ دریانورد در آب‌های هرمزگان طی ۲۴ ساعت گذشته
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • تدارک ویژه صدا و سیمای گلستان در سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • نجات نصاب آسانسور با سقوط از ارتفاع ۱۵متری
  • اعمال محدودیت ترافیکی در ۲ محور گیلان
  • طرز تهیه اکبرجوجه با آب نمک به سبک رستورانی
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی سمی در نیومکزیکو/ خلبان نجات یافت
  • یک «نقاشی» چگونه راز ساخت اهرام مصر را فاش کرد؟ (+عکس)